Poliția are experiența că există o înclinație crescută pentru violență în această comunitate.

Poliția are experiența că există o înclinație crescută pentru violență în această comunitate. Nivelul de educație nu este de cele mai multe ori cel mai înalt, mulți se află pe scena bouncerului. «  » Înclinarea de a folosi violența împotriva polițiștilor este mare. Desigur, există un dialog cu comunitatea cecenă. «  » Bineînțeles că depuneți un efort, dar fiecare efort găsește limita în care acceptarea în propria comunitate nu trece. «  » Dar: Multe acte oficiale cu cecenii ar fi absolut fără fricțiuni.

Minge academică înapoi în program

La sfârșitul lunii ianuarie, balul academic, organizat de Viena FPÖ la Hofburg, este din nou în program, ceea ce a cauzat poliției multe bătăi de cap în trecut din cauza protestelor împotriva acestuia. Dacă în acest an participarea FPÖ la guvern este un exploziv suplimentar, «  » nu este încă evaluabil în cele din urmă « , a spus Pürstl. Nu s-au înregistrat încă demonstrații, „„ este prea devreme ””.

Primii zece ani – o privire înapoi

Când Gerhard Pürstl a preluat funcția de președinte al poliției din Viena la 1 ianuarie 2008, a trebuit inițial să se lupte cu chestiuni interne. Așa-numita afacere cu saună, care aruncase o lumină proastă asupra executivului, nu s-a încheiat în instanță. Câteva luni mai târziu, executivul s-a confruntat cu o sarcină majoră: gestionarea fără probleme a EURO 2008, care s-a încheiat cu finala de la Viena. «  » O provocare imensă pentru mine « , a spus Pürstl. «  » Slavă Domnului, am adus-o la un sfârșit excelent la Viena. «  »

„Toată lumea din Europa care era dependentă cunoștea Karlsplatz. O piață imensă a tabletelor.  »

«  » O provocare importantă pentru mine a fost să fac Karlsplatz fără droguri. Centrul de droguri vechi de 35 până la 40 de ani în inima Europei. Toată lumea din Europa care era dependentă cunoștea Karlsplatz. O piață imensă de tablete. Toată lumea a spus că nu se putea face nimic în acest sens « , a spus șeful poliției, descriind situația inițială. «  » Am spus întotdeauna că este doar o chestiune de voință. «  »

«  » Ne-a luat trei ani până la urmă. Cu o muncă consistentă, cu mii și mii de controale, arestări și confiscări, cu o muncă neobosită a dependenței și a coordonării drogurilor din oraș, cu o încercare de a-i conduce pe oameni în afara locului în căile de îngrijire a dependenței. Și în 2013 am putut declara Karlsplatz fără droguri « , a spus șeful poliției de stat.

O a doua acțiune majoră a fost alungarea prostituatelor de stradă din Viena – în districtele 14 și 15, pe Gürtel, în Prater și în Stuwerviertel din Leopoldstadt. Au reușit să-i convingă că a fost adoptată o lege a prostituției. Prostituția stradală în zona rezidențială a fost interzisă și au fost întocmite și zone interzise. „„ Am eliminat prostituata de stradă în termen de două luni.reduslim preț ”„ În prezent, există încă două zone permise în Liesing și Floridsdorf și nu există plângeri. Este dificil de măsurat dacă prostituția – interzisă – a crescut.

„Am înlăturat prostituata de stradă în două luni”

Pürstl a numit evacuarea parcului votiv în decembrie 2012 drept un alt act oficial de care și-a amintit. «  » Punctul meu de vedere a fost întotdeauna că un parc nu este o zonă rezidențială. « 

Șeful poliției a fost supus focului în timpul evacuării „„ Pizzeriei Anarhia ”” din Leopoldstadt la sfârșitul lunii iulie 2014. Polițiștii au primit un ordin judecătoresc de evacuare a unei case ocupate în care punkii și alți rezidenți s-au solidarizat cu proprietarul clădirii. Concluzia a fost că poliția a folosit 1.700 de ofițeri pentru a evacua o casă cu 19 ocupanți. « La început, eram slabi în comunicare, deoarece nu aveam propriul nostru cont Twitter », a spus Pürstl. Comunicarea prin intermediul rețelelor sociale ar fi trebuit să aibă loc mai devreme.

Situația inițială a fost de așa natură încât s-a dispus evacuarea acestui ordin judiciar. Data era cunoscută din timp și era de așteptat ca vor exista demonstrații împotriva cămătării, a spus șeful poliției. Prin urmare, în cele din urmă, au fost comandați 1.400 de ofițeri. Cu toate acestea, nu au reușit să comunice modul în care acest număr a fost defalcat. «  » 90 de ofițeri erau ocupați cu evacuarea efectivă. În plus, 400 de oficiali au venit să înconjoare zona « , a spus Pürstl. Restul fusese ținut gata pentru orice demonstrație.

Despre persoană: Gerhard Pürstl este președintele Poliției de Stat din Viena de la 1 ianuarie 2008. S-a născut la 5 iulie 1962 la Viena. Avocatul s-a alăturat fostei Direcții de Poliție Federală din Viena la 1 aprilie 1988 – astăzi Direcția de Poliție de Stat – unde a ocupat diferite funcții. Înainte de a fi numit șef al forțelor de poliție din Viena, a fost șeful biroului pentru probleme juridice și protecția datelor.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Conectați-vă Conectați-vă la Facebook

Președintele SUA, Donald Trump, a criticat dur politica comercială a Uniunii Europene după deciziile summitului UE de la Sofia.

«  » Uniunea Europeană este teribilă pentru noi « , a declarat Trump joi la Washington. „Jean-Claude (Juncker) și Donald (Tusk) – Îmi plac pe amândoi, dar sunt foarte duri”, a spus Trump.

„UE, în acest caz Germania, revarsă țara noastră cu vehiculele sale Mercedes și BMW”

UE menține restricții comerciale masive. „Fermierii noștri nu au voie să-și livreze produsele acolo”, a spus președintele SUA. « Dar UE și, în acest caz, Germania, ne revarsă țara cu vehiculele sale Mercedes și BMW », a continuat el. «  » Nu va continua astfel. « 

Trump: Comerț cu UE cu sens unic

Comerțul cu UE a devenit un sens unic, iar deficitul comercial anul trecut a fost de 151 miliarde USD (128,14 miliarde EUR). Uniunea Europeană – ca și alte țări – este răsfățată pentru că nimeni nu s-a opus din partea SUA de ani de zile.

Țările UE au convenit la Sofia să solicite o scutire permanentă de la taxele de import ale SUA la oțel și aluminiu. În schimb, europenii oferă SUA posibilitatea de a vorbi despre facilitarea comerțului pentru companiile americane.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Conectați-vă Conectați-vă la Facebook

Când sunt prezentate statisticile privind criminalitatea pentru 2017, acestea ar trebui să arate mai puțin de 200.000 de acuzații penale pentru Viena. Asta a spus președintele poliției de stat din Viena, Gerhard Pürstl, în aceste zile, în care a făcut și bilanțul primilor săi zece ani de mandat. Acest lucru ar însemna o scădere semnificativă față de 2016, când s-au înregistrat puțin peste 205.000 de reclame.

Când Pürstl a preluat funcția de președinte al poliției de la Peter Stiedl (începând cu 1 septembrie 2012, președintele poliției de stat), numărul infracțiunilor raportate a fost de aproximativ 215.000, dintre care poliția vieneză a clarificat în jur de 28 la sută. «  » A fost o forță de poliție care a transmis orice în afară de securitate « , a spus Pürstl. La acea vreme, au existat aproximativ 10.000 de spargeri (în apartamente și case unifamiliale), aproximativ 17.000 de spargeri în autovehicule și aproximativ 3.000 de furturi de vehicule. Au fost atacate 76 de bănci, precum și aproximativ 100 de tutunuri.

„A fost o forță de poliție care a dat totul, cu excepția securității”

Numerele au fost reduse semnificativ, a spus Pürstl, deși „„ în oraș trăiesc 200.000 de oameni mai mult decât în ​​2008 ””. Pentru 2017, statisticile privind criminalitatea ar trebui să arate în jur de 5.200 de spargeri în spațiul de locuit, la fel de puține ca niciodată în ultimii zece ani. «  » Aceasta este jumătate (comparativ cu 2008, nota) « , a spus Pürstl. În plus, ar trebui să apară în jur de 5.000 de spargeri de vehicule și 1.300 de furturi de vehicule. Raidul asupra instituțiilor financiare nu mai este la modă. În 2017, au fost înregistrate exact șapte astfel de infracțiuni, plus aproximativ 30 de lovituri de stat în magazinele de tutun. Este probabil ca poliția să fi eliminat mai mult de 40% din infracțiunile raportate la Viena. «  » Când vine vorba de crimă și recunosc întotdeauna, poliția joacă un rol esențial, dar asta nu este tot. Există și alți factori. Dar, în ceea ce privește educația, aceasta este performanța pe care poliția o poate reflecta. «  »

Asta face poliția astăzi

Ați realizat acest lucru cu multe strategii. Cel mai important este: «  » Munca poliției are nevoie de o mână fermă. Aveți nevoie de strategii adecvate, filtrând fenomenele care există și întrebând unde avem o problemă. Și am făcut asta în toate aceste domenii « , » a subliniat șeful poliției. În timpul spargerii, de exemplu, s-a descoperit că trebuiau colectate și analizate mai multe dovezi la locul crimei. În plus, a existat o anchetă intensificată asupra infractorilor care apar în mod repetat în legătură cu spargeri – „„ pătrund în criminalitatea organizată ”, a spus Pürstl.

© APA / Helmut Fohringer

Sondajele împotriva autorilor din anumite țări, „„ Cuvinte cheie georgiene, moldoveni, sârbi, croați, români ””, au fost, de asemenea, intensificate. «  » Nu are nimic de-a face cu profilarea etnică. Trebuie să ne organizăm forțele în serviciul criminal, astfel încât să existe angajați care se ocupă în primul rând de anumite bande care provin din anumite țări. Nu toată lumea poate explica totul astăzi. Este foarte clar că o organizație din Serbia nu are legătură cu o organizație din Moldova și am nevoie de angajați specializați în astfel de organizații. «  »

„Oriunde începe criminalitatea, poliția trebuie să acționeze și ea”

De exemplu, Pürstl a citat „Operațiunea Java”, în care, în martie 2010, o organizație pan-europeană de spargere a fost evacuată din Georgia. Au fost inițiate ample investigații de la măsuri de poliție străine la penale. «  » Pe atunci eram criticat puternic pentru profilarea etnică. S-a spus, cum se ajunge la faptul că acum toată lumea este pusă sub suspiciune generală. Nu am făcut asta deloc. Știam că organizațiile criminale din Georgia încep cu solicitanții noștri de azil și încearcă să le genereze ca soldați și să le trimită ca intruși. Și de aceea am început cu acestea, pentru că de unde începe crima, poliția trebuie să înceapă. Altfel populația ne-ar alunga din oraș cu o resturi umede. «  »

Criminalitatea în materie de stupefiante vizată

Un alt punct important a fost că a fost abordată infracțiunea de procurare a drogurilor. «  » Am constatat că aproximativ 20-25 la sută din toate infracțiunile asupra proprietății – în special cele din zona cu prag inferior – sunt comise de persoane care utilizează substanțe dependente. Dacă țineți cont de faptul că cineva care este cu adevărat dependent cheltuie în jur de 50 până la 100 de euro pe droguri, atunci trebuie fie să lucreze relativ bine, fie să aibă cineva care să le sponsorizeze, fie să obțină banii din surse ilegale. «  » I-ai privit pe cei care atrag atenția cu substanțe dependente și ai încercat să înțelegi cum își finanțează dependența acești oameni.

Introducerea investigațiilor în zona de inspecție a poliției și în comandanții poliției din oraș a fost, de asemenea, foarte importantă. «  » Inspectorul de poliție iese și îi întreabă pe vecini despre o fereastră spartă. Nu a fost cazul acum zece ani. În trecut, detectivii din secțiile de poliție din district aveau grijă de lucrurile mari, iar cu cele mici au spus că nu se poate colecta fără să se uite atent la aceste lucruri. Acum că lupta împotriva criminalității a intrat într-adevăr în acțiune, adică este treaba tuturor, desigur că lucrurile mici sunt, de asemenea, îngrijite. Și acest lucru a contribuit cu siguranță la rata de lichidare « , » a explicat Pürstl.

Odihna în ramura executivă ca sarcină principală

În urmă cu zece ani, când Gerhard Pürstl a devenit președintele poliției din Viena, executivul din capitala federală se afla într-o situație dificilă. Așa-numita afacere cu saună a descoperit chiar intrigi relevante din punct de vedere penal ale ofițerilor de poliție. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care starea de spirit a fost proastă, ceea ce a avut și un impact asupra rezultatelor.

„„ Una dintre sarcinile mele principale a fost să aduc calm organizației ”, a spus Pürstl. «  » Și asta a reușit relativ repede. I-am luat pe cei despre care știam că sunt principalii jucători din întreaga cauză unul după altul și le-am dat posibilitatea de a alege: există posibilitatea de a lucra sau puteți părăsi organizația. 95% au înțeles acest lucru, s-au reintegrat în organizație și acum fac tot posibilul. Unii trebuiau despărțiți. Și în cele din urmă a funcționat foarte bine, ne strângem din nou astăzi, iar poliția din Viena are o reputație excelentă. «  »

Sentimentul de securitate depinde de el

Pürstl a recunoscut că dezvoltarea obiectivă a securității nu se corelează cu sentimentul subiectiv de securitate al populației. «  » Are legătură cu o mulțime de lucruri. Aceasta are legătură cu amenințarea teroristă în general abstractă. Acest lucru are legătură cu marele val de migrație și cu consecințele sale, cu unele fenomene din spațiul public, de asemenea cu raportarea unor mass-media tabloide care preferă să aducă vești proaste decât vești bune. De asemenea, este legat de faptul că toată lumea își poate face auzită vocea pe rețelele de socializare. Trebuie să învățăm să ne ocupăm de asta. «  »

Potrivit șefului poliției, marele val de migrație din 2015 a însemnat că străinii care au venit aici s-ar grupa în funcție de grupul lor etnic și s-ar afla tot mai mult în spațiul public. În acest context, Pürstl a numit grupuri afgane și nord-africane, precum și grupuri cecene. Acest fenomen este parțial legat de traficul considerabil de droguri în spațiile publice.