Au apărut mai ales în prima lună de tratament, s-au rezolvat în 74,4% din cazuri și au condus t

"Studiul ESTEEM extinde aceste observații într-o cohortă mult mai mare și o populație mai eterogenă," El a continuat. "Comparativ cu perioada de pre-tratament, a existat o scădere puternică a ratei de recidivă anualizată, cu siguranță și tolerabilitate similare cu cele observate în studiile de fază III. Acest studiu oferă date liniștitoare cu privire la eficacitatea dimetil fumaratului la pacienții negri și afro-americani."

Williams a menționat că ESTEEM are mai multe limitări: este un studiu observațional și este deschis. În plus, lipsește datele de referință ale RMN pentru a caracteriza cu precizie severitatea bolii în populația afro-americană și de culoare, a adăugat ea.

Ultima actualizare 02 decembrie 2019

Dezvăluiri

Studiul a fost finanțat de Biogen.

Williams a dezvăluit relația relevantă cu Biogen, Celgene, EMD Serono, Genentech, Teva Neuroscience, Sanofi Genzyme și Genentech.

Sursa primara

Consorțiul centrelor de scleroză multiplă

Referință sursă: Williams M, și colab "Eficacitatea reală a fumaratului de dimetil cu eliberare întârziată la pacienții negri sau afro-americani cu scleroză multiplă: rezultate intermediare de 24 de luni de la ESTEEM" CMSC 2019; Prezentare platformă DXM04.

NASHVILLE – Constatările preliminare dintr-o analiză retrospectivă în curs nu au reușit să arate o relație semnificativă statistic între suplimentarea cu vitamina D și recidiva sclerozei multiple (SM), dar au existat o sugestie a unui beneficiu în descoperiri, au raportat cercetătorii aici.

Studiul retrospectiv a fost realizat la pacienții cu SM, majoritatea dintre aceștia aveau boală recidivant-remisivă și care au luat vitamina D2 (600-50.000 UI zilnic) sau vitamina D3 (1.000-50.000 UI zilnic). O analiză transversală a arătat că 38 au avut vitamina D și șase dintre aceștia au avut o recidivă, în timp ce 62 nu au avut vitamina D și 19 au avut o recidivă, potrivit Renu Pokharna, MD, de la Universitatea din Carolina de Sud Medicină în Columbia și colegi.

Puncte de actiune

Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

Analiza analizei grafice a fost mică, cu doar 100 de pacienți, iar Pokharna a spus că grupul speră să o extindă la aproximativ 1.000 de pacienți până la sfârșitul anului.

"Acest lucru ar trebui să ne ofere o idee mai bună despre impactul administrării de vitamina D asupra recăderii sclerozei multiple," Pokharna a spus la reuniunea anuală a Consorțiului Centrelor de scleroză multiplă.

Cercetările anterioare care au examinat impactul suplimentării cu vitamina D asupra recăderii MS au fost mixte, unele studii arată un beneficiu, iar altele nu prezintă nicio relație.

Vitamina D s-a dovedit a avea efecte antiinflamatorii, inclusiv în modelul de encefalită autoimună care este asociată cu inflamația în SM. De asemenea, a existat o sugestie că vitamina D ar putea afecta remielinizarea, independent de efectul său asupra inflamației.

Într-un studiu prospectiv de cohortă din 2016, danezii au descoperit că administrarea de suplimente de vitamina D pe cale orală (2.000-4.000 UI zilnic) pacienților cu SM recidivant-remisivă cu niveluri serice scăzute de 25 (OH) D a fost asociată cu rate de recădere anualizate semnificativ mai mici. Cu toate acestea, studiul a avut

O meta-analiză din 2017 a studiilor clinice care examinează suplimentarea cu vitamina D în SM a identificat șapte studii care au însumat doar 284 de pacienți. Analiza a sugerat că, deși suplimentarea cu vitamina D poate avea un rol terapeutic în tratamentul SM, rămâne incertitudinea cu privire la doza adecvată, cu o sugestie de rezultate mai proaste cu doze mai mari. S-a ajuns la concluzia că sunt necesare studii mari, bine concepute și bine executate pentru a înțelege mai bine rolul suplimentării cu vitamina D, dacă există, în tratamentul SM.

Grupul Pokharna a înrolat pacienți cu vârsta medie de 36,34. Dintre aceștia, 72% erau femei și 46% erau albi. Ei au raportat că testul χ2 a arătat o asociere între recidivele de vitamina D și MS, dar nu a fost semnificativ statistic (χ2 = 2,04, P = 0,15, raportul cotei 0,42, 95% CI 0,15-1,19).

Pokharna a declarat pentru MedPage Today că, în absența unor astfel de studii, o analiză retrospectivă amplă, precum cea pe care o planifică grupul ei, ar putea oferi câteva răspunsuri.

"Trebuie făcute mult mai multe cercetări pentru a investiga în continuare această relație și posibilul efect pozitiv (suplimentarea) ar putea avea asupra pacienților cu SM," ea a spus. "Această cercetare timpurie ne-a ajutat să estimăm dimensiunea eșantionului necesar pentru un studiu prospectiv care, sperăm, va răspunde la aceste întrebări."

Dezvăluiri

Pokharna și co-autorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Consorțiul centrelor de scleroză multiplă

Referință sursă: Pokharna R și colab "Efectul vitaminei D asupra recăderii sclerozei multiple" CMSC 2018; Rezumat CA02.

SEATTLE – Fumaratul diroximel (Vumerity) de medicament de investigație a redus activitatea bolii la pacienții nou diagnosticați cu scleroză multiplă recidivantă (SM) și la pacienții tratați anterior cu interferoni sau cu acetat de glatiramer (Copaxonă), rezultate intermediare ale fazei III EVOLVE Studiul -MS-1 a arătat.

În plus, evenimentele adverse gastro-intestinale (GI) cu fumarat de diroximel au fost ușoare sau moderate și au dus la întreruperea tratamentului în

Fumaratul de Diroximel este un nou medicament pe bază de fumarat oral conceput pentru a se transforma rapid în monometil fumarat (MMF) în organism. Acest lucru poate conferi medicamentului un profil de tolerabilitate GI diferit de dimetil fumarat (Tecfidera), care a fost aprobat de FDA în 2013 pentru a trata formele de SM recidivante-remitente.

"Dacă într-adevăr datele arată eficacitate în studiile de fază III, atunci acest nou fumarat ar trebui să ofere o alternativă suplimentară pentru tratarea SM," a spus John Corboy, MD, de la Universitatea din Colorado Scoala de Medicina din Denver, care nu a fost implicat in cercetare.

"Probabil, ar trebui să fie similară ca eficacitate cu dozele de dimetil fumarat care produc cantități similare de MMF după metabolismul in vivo," Corboy a declarat pentru MedPage Today.

Într-un efort de colaborare cu Biogen, Alkermes a solicitat aprobarea fumaratului de diroximel în conformitate cu calea FDA 505 (b) (2), care include medicamente care nu sunt entități moleculare complet noi, făcând referire la cercetarea anterioară a Biogenului dimetil fumarat.

EVOLVE-MS-1 este un studiu de siguranță în curs de desfășurare, cu un singur braț, deschis, de 2 ani, care intenționează să înroleze aproximativ 1.000 de pacienți. Datele prezentate la întâlnirea CMSC au fost rezultate intermediare de la 696 de pacienți tratați pentru o mediană de aproximativ un an.

Participanții au fost cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, au avut un diagnostic confirmat de recidivă-remisivă a SM și au fost stabili din punct de vedere neurologic, fără dovezi de recidivă în cele 30 de zile înainte de screening. Au primit fumarat de diroximel 462 mg de două ori pe zi, după o perioadă de titrare de 1 săptămână.

În general, incidența evenimentelor adverse GI la pacienții tratați cu fumarat de diroximel a fost de 30,9%. Evenimentele GI au fost în general ușoare (68%) sau moderate (28%) ca severitate. S-au rezolvat în 88,8% din cazuri și au condus la 0,7% dintre pacienți care au întrerupt tratamentul.

De asemenea, 44,3% dintre pacienții cu EVOLVE-MS-1 au raportat evenimente legate de înroșire sau de înroșire. Au apărut în cea mai mare parte în prima lună de tratament, s-au rezolvat în 74,4% din cazuri și au dus la

O analiză post-hoc a subgrupului a analizat eficacitatea în două grupuri: 82 de pacienți nou diagnosticați care nu erau naivi la terapiile modificatoare de boală (DMT) și 361 de pacienți care anterior fuseseră tratați cu interferon sau acetat de glatiramer în orice moment de la diagnostic. În general, 17,1% dintre pacienții nou diagnosticați și 19,4% dintre pacienții tratați anterior au întrerupt tratamentul cu fumarat de diroximel.

La pacienții nou diagnosticați, tratamentul cu fumarat de diroximel a condus la o rată de recidivă anualizată ajustată de 0,19, reprezentând o reducere a riscului cu 83,3% comparativ cu cele 12 luni înainte de începerea studiului. Până în săptămâna 48, 87% dintre acești pacienți erau fără recidive. Scorurile medii de invaliditate au rămas stabile în primul an. Numărul mediu de leziuni care ameliorează gadoliniul (Gd +) a fost de 2,2 la momentul inițial și 0,1 în săptămâna 48.

Dintre pacienții care anterior folosiseră interferon sau acetat de glatiramer, tratamentul cu fumarat de diroximel a condus la o rată de recidivă anualizată ajustată de 0,18, o scădere de 71,9% față de cele 12 luni înainte de începerea studiului. Până în săptămâna 48, 89% dintre acești pacienți erau fără recidive (comparativ cu 51% în cele 12 luni înainte de începerea studiului), iar scorurile medii de invaliditate erau stabile. Numărul mediu de leziuni Gd + a fost de 1,1 la momentul inițial și 0,4 în săptămâna 48.

O decizie a FDA cu privire la fumaratul de diroximel este așteptată în al patrulea trimestru al anului 2019. În studiul EVOLVE-MS-2 în curs, Alkermes și Biogen compară, de asemenea, profilul suganorm kapszula de tolerabilitate GI al fumaratului de diroximel față de dimetil fumarat, cu rezultate așteptate la sfârșitul acestui an.

Ultima actualizare 02 decembrie 2019

Dezvăluiri

Cercetarea a fost sponsorizată de Biogen și Alkermes.

Wray a dezvăluit relații relevante cu Biogen, EMD Serono, Genentech-Roche, Sanofi-Genzyme, Alkermes, Celgene, Novartis și TG Therapeutics.

Sursa primara

Consorțiul centrelor de scleroză multiplă

Referință sursă: Wray S și colab "Tolerabilitatea fumaratului de Diroximel la pacienții cu SM recidivant-remitentă: analiza evenimentelor gastrointestinale și de spălare în studiul de fază 3 EVOLVE-MS-1" CMSC 2019; Rezumat DXT41.

Sursa secundară

Consorțiul centrelor de scleroză multiplă

Referință sursă: Gudesblatt M, și colab "Eficacitatea fumaratului de Diroximel la pacienții cu SM recidivant-remitenți care sunt diagnosticați recent sau au fost tratați anterior cu interferoni sau acetat de glatiramer" CMSC 2019; Rezumat DXT42.

NASHVILLE – Se ridică acum întrebări cu privire la recomandările recente conform cărora clinicienii îi sfătuiesc pe pacienții lor cu scleroză multiplă să oprească tratamentele modificatoare de boală (DMT) înainte de sarcini planificate și să le întrerupă în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care riscul de recidivă al SM este prea mare.

Liniile directoare publicate la sfârșitul lunii aprilie de Academia Americană de Neurologie (AAN) menționează că "Medicii trebuie să întrerupă DMT în timpul sarcinii dacă apare expunerea accidentală, cu excepția cazului în care riscul activității SM în timpul sarcinii depășește riscul asociat cu DMT specific în timpul sarcinii." (Recomandare de nivel B).

În timp ce comisia de redactare AAN a menționat că "fiecare DMT are o declarație separată a FDA despre riscurile asociate sarcinii," grupul nu a făcut niciun efort pentru a clarifica riscul relativ al celor 17 DMT aprobate în ceea ce privește sarcina.