Η αστυνομία βιώνει ότι υπάρχει αυξημένη τάση για βία εντός αυτής της κοινότητας.

Η αστυνομία βιώνει ότι υπάρχει αυξημένη τάση για βία εντός αυτής της κοινότητας. Το επίπεδο εκπαίδευσης συχνά δεν είναι το υψηλότερο, πολλοί βρίσκονται στη σκηνή της ψευτοπαλλικαρά. «  » Η τάση για χρήση βίας κατά αστυνομικών είναι υψηλή. Υπάρχει φυσικά ένας διάλογος με την τσετσενική κοινότητα. «  » Φυσικά κάνετε μια προσπάθεια, αλλά κάθε προσπάθεια βρίσκει το όριο όπου η αποδοχή εντός της δικής σας κοινότητας δεν σπάει. «  » Αλλά: Πολλές επίσημες πράξεις με Τσετσένους θα ήταν απολύτως αδρανείς.

Ακαδημαϊκή μπάλα πίσω στο πρόγραμμα

Στα τέλη Ιανουαρίου, η μπάλα ακαδημαϊκών που διοργανώθηκε από το FP της Βιέννης στο Χόφμπουργκ βρίσκεται ξανά στο πρόγραμμα, το οποίο στο παρελθόν προκάλεσε πολλούς πονοκεφάλους στην αστυνομία λόγω των διαμαρτυριών εναντίον του. Το εάν η φετινή συμμετοχή του FPÖ στην κυβέρνηση είναι πρόσθετη εκρηκτική δεν είναι ακόμη τελικά αξιολογημένη », δήλωσε ο Pürstl. Δεν έχουν καταγραφεί ακόμη διαδηλώσεις, «  » είναι πολύ νωρίς «  ».

Τα πρώτα δέκα χρόνια – μια ματιά πίσω

Όταν ο Gerhard Pürstl ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου της Αστυνομίας της Βιέννης την 1η Ιανουαρίου 2008, αρχικά έπρεπε να αγωνιστεί με εσωτερικά θέματα. Η λεγόμενη υπόθεση σάουνας, η οποία είχε ρίξει ένα κακό φως στο στέλεχος, δεν τελείωσε στο δικαστήριο. Λίγους μήνες αργότερα, το στέλεχος αντιμετώπισε ένα σημαντικό καθήκον: τον ομαλό χειρισμό του EURO 2008, που τελείωσε με τον τελικό στη Βιέννη. «  » Μια τεράστια πρόκληση για μένα « , είπε ο Pürstl. « Δόξα τω Θεώ το βγήκαμε σε ένα εξαιρετικό τέλος στη Βιέννη. » « 

«Όλοι στην Ευρώπη που ήταν εθισμένοι γνώριζαν τον Karlsplatz. Μια τεράστια αγορά tablet.  »

Μια σημαντική πρόκληση για μένα ήταν να κάνω το Karlsplatz χωρίς ναρκωτικά. Κέντρο ναρκωτικών ηλικίας 35 έως 40 ετών στην καρδιά της Ευρώπης. Όλοι στην Ευρώπη που ήταν εθισμένοι γνώριζαν τον Karlsplatz. Μια τεράστια αγορά tablet. Όλοι είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γι ‘αυτό, « είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, περιγράφοντας την αρχική κατάσταση. «  » Πάντα έλεγα ότι είναι απλώς θέληση. «  »

Μας πήρε τρία χρόνια στο τέλος. Με συνεπή δουλειά, με χιλιάδες και χιλιάδες ελέγχους, συλλήψεις και κατασχέσεις, με μια ακούραστη δουλειά για τον συντονισμό του εθισμού και των ναρκωτικών της πόλης, με μια προσπάθεια να οδηγήσει τους ανθρώπους έξω από τη σκηνή στους τρόπους φροντίδας του εθισμού. Και το 2013 καταφέραμε να κηρύξουμε την Karlsplatz χωρίς ναρκωτικά « , δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Μια δεύτερη σημαντική δράση ήταν η εκδίωξη πορνίδων του δρόμου στη Βιέννη – στο 14ο και το 15ο διαμέρισμα, στο Gürtel, στο Prater και στο Stuwerviertel στο Leopoldstadt. Κατάφεραν να τους πείσουν ότι ψηφίστηκε ένας νόμος περί πορνείας. Η πορνεία του δρόμου στην κατοικημένη περιοχή απαγορεύτηκε και δημιουργήθηκαν επίσης απαγορευμένες ζώνες.reduslim πόσα δισκία «« Αφαιρέσαμε την πόρνη του δρόμου μέσα σε δύο μήνες. »« Σήμερα υπάρχουν ακόμα δύο επιτρεπόμενες ζώνες στο Liesing και στο Floridsdorf και σχεδόν καθόλου παράπονα. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί εάν η πορνεία – απαγορευμένων – διαμερισμάτων έχει αυξηθεί.

« Αφαιρέσαμε την πόρνη του δρόμου μέσα σε δύο μήνες »

Ο Pürstl χαρακτήρισε την εκκένωση του εκλογικού πάρκου τον Δεκέμβριο του 2012 ως μια άλλη επίσημη πράξη που θυμήθηκε. «  » Η άποψή μου ήταν πάντα ότι το πάρκο δεν είναι κατοικημένη περιοχή. « 

Ο αρχηγός της αστυνομίας δέχθηκε φωτιά κατά την εκκένωση της « Pizzeria Anarchia » « στο Leopoldstadt στα τέλη Ιουλίου 2014. Με δικαστική απόφαση, η αστυνομία έπρεπε να εκκενώσει ένα κατεχόμενο σπίτι στο οποίο πανκ και άλλοι κάτοικοι είχαν δείξει αλληλεγγύη εναντίον του ιδιοκτήτη του κτηρίου. Η ουσία ήταν ότι η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει 1.700 αστυνομικούς για να εκκενώσει ένα σπίτι με 19 επιβάτες. « Στην αρχή ήμασταν αδύναμοι στην επικοινωνία γιατί δεν είχαμε το δικό μας λογαριασμό Twitter », δήλωσε ο Pürstl. Η επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Η αρχική κατάσταση ήταν τέτοια που κάποιος είχε αυτή τη δικαστική εντολή εκκένωσης. Η ημερομηνία ήταν γνωστή εκ των προτέρων και έπρεπε να περιμένουμε ότι θα υπάρξουν διαδηλώσεις κατά του τοκογλυφίου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Επομένως, στο τέλος, διορίστηκαν 1.400 αξιωματικοί. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ενημερώσουν πώς κατανεμήθηκε αυτός ο αριθμός. 90 « αξιωματικοί ήταν απασχολημένοι με την πραγματική εκκένωση. Επιπλέον, 400 αξιωματούχοι ήρθαν να παρακάμψουν την περιοχή « , δήλωσε ο Pürstl. Τα υπόλοιπα ήταν έτοιμα για οποιεσδήποτε διαδηλώσεις.

Σχετικά με το άτομο: Ο Gerhard Pürstl είναι Πρόεδρος της Κρατικής Αστυνομίας της Βιέννης από την 1η Ιανουαρίου 2008. Γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1962 στη Βιέννη. Ο δικηγόρος προσχώρησε στην πρώην Διεύθυνση Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στη Βιέννη – σήμερα Διεύθυνση Αστυνομίας της Πολιτείας – την 1 Απριλίου 1988, όπου κατείχε διάφορες θέσεις. Πριν από το διορισμό του στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της Βιέννης, ήταν επικεφαλής του γραφείου για νομικά ζητήματα και προστασία δεδομένων.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Συνδεθείτε Σύνδεση στο Facebook

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σκληρά την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Σόφια.

« Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τρομερή για εμάς », δήλωσε ο Τραμπ την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον. « Jean-Claude (Juncker) και Donald (Tusk) – Μου αρέσουν και οι δύο, αλλά είναι πολύ σκληροί », δήλωσε ο Τραμπ.

« Η ΕΕ, σε αυτήν την περίπτωση η Γερμανία, ξεχειλίζει τη χώρα μας με τα οχήματά της Mercedes και BMW »

Η ΕΕ διατηρεί τεράστιους εμπορικούς περιορισμούς. « Δεν επιτρέπεται στους αγρότες μας να παραδίδουν τα προϊόντα τους εκεί », δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. « Αλλά η ΕΕ, και σε αυτήν την περίπτωση η Γερμανία, ρίχνει τη χώρα μας με τα οχήματά της Mercedes και BMW », συνέχισε. «  » Δεν θα συνεχιστεί έτσι. «  »

Trump: Εμπόριο με μονόδρομο της ΕΕ

Το εμπόριο με την ΕΕ έχει γίνει μονόδρομος και το εμπορικό έλλειμμα πέρυσι ήταν 151 δισεκατομμύρια δολάρια (128,14 δισεκατομμύρια ευρώ). Η Ευρωπαϊκή Ένωση – όπως και άλλες χώρες – είναι χαλασμένη επειδή κανείς δεν την έχει αντιταχθεί από την πλευρά των ΗΠΑ για χρόνια.

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν στη Σόφια να απαιτήσουν μόνιμη απαλλαγή από τους εισαγωγικούς δασμούς στις ΗΠΑ για χάλυβα και αλουμίνιο. Σε αντάλλαγμα, οι Ευρωπαίοι προσφέρουν στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μιλήσουν για τη διευκόλυνση του εμπορίου για τις αμερικανικές εταιρείες.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Συνδεθείτε Σύνδεση στο Facebook

Όταν παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα για το 2017, θα πρέπει να εμφανίζουν λιγότερες από 200.000 ποινικές κατηγορίες για τη Βιέννη. Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Κρατικής Αστυνομίας της Βιέννης Γκέρχαρντ Πρστλ αυτές τις μέρες, κατά την οποία ανέλαβε επίσης τα πρώτα δέκα χρόνια της θητείας του. Αυτό θα σήμαινε σημαντική μείωση σε σύγκριση με το 2016, όταν καταγράφηκαν περισσότερες από 205.000 διαφημίσεις.

Όταν ο Pürstl ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου της Αστυνομίας από τον Peter Stiedl (από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, Πρόεδρος της κρατικής αστυνομίας), ο αριθμός των αναφερόμενων εγκλημάτων ήταν περίπου 215.000, εκ των οποίων η βιεννέζικη αστυνομία είχε διευκρινίσει περίπου το 28%. « Ήταν μια αστυνομική δύναμη που μετέφερε τίποτα εκτός από την ασφάλεια », δήλωσε ο Pürstl. Εκείνη την εποχή υπήρχαν περίπου 10.000 διακοπές (σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες), περίπου 17.000 διακοπές σε μηχανοκίνητα οχήματα και περίπου 3.000 κλοπές οχημάτων. 76 τράπεζες δέχτηκαν επίθεση καθώς και περίπου 100 καπνοί.

« Ήταν μια αστυνομική δύναμη που έδωσε τα πάντα εκτός από την ασφάλεια »

Οι αριθμοί μειώθηκαν σημαντικά, είπε ο Pürstl, αν και «  » 200.000 περισσότεροι άνθρωποι ζουν στην πόλη από ό, τι το 2008 «  ». Για το 2017, τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πρέπει να δείχνουν περίπου 5.200 παραβιάσεις σπιτιών, περισσότερο από ποτέ τα τελευταία δέκα χρόνια. «  » Αυτό είναι το ήμισυ (σε σύγκριση με το 2008, σημείωση), « είπε ο Pürstl. Επιπλέον, θα πρέπει να εμφανιστούν περίπου 5.000 παραβιάσεις οχημάτων και 1.300 κλοπές οχημάτων. Η επιδρομή σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι ξεπερασμένη. Το 2017, καταγράφηκαν ακριβώς επτά τέτοια εγκλήματα, καθώς και περίπου 30 πραξικοπήματα σε καπνοπωλεία. Η αστυνομία είναι επίσης πιθανό να εκκαθαρίσει περισσότερο από το 40% των εγκλημάτων που αναφέρθηκαν στη Βιέννη. «  » Όσον αφορά το έγκλημα, και το παραδέχομαι πάντα, η αστυνομία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. Όμως, όσο πηγαίνει η εκπαίδευση, αυτή είναι η απόδοση που μπορεί να αντανακλά η αστυνόμευση. «  »

Αυτό κάνει σήμερα η αστυνομία

Το έχετε επιτύχει με πολλές στρατηγικές. Το πιο σημαντικό είναι: «  » Η αστυνομική εργασία χρειάζεται ένα σταθερό χέρι. Χρειάζεστε κατάλληλες στρατηγικές φιλτράροντας τα φαινόμενα που υπάρχουν και ρωτώντας πού έχουμε κάποιο πρόβλημα. Και το κάναμε σε όλους αυτούς τους τομείς, «  » τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε ότι έπρεπε να συλλεχθούν και να αναλυθούν πολύ περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για το έγκλημα. Επιπλέον, υπήρξε η εντατικοποιημένη ποινική έρευνα εναντίον ατόμων που εμφανίζονται επανειλημμένα σε σχέση με παραβιάσεις – «  » διεισδύουν στο οργανωμένο έγκλημα «  », δήλωσε ο Pürstl.

© APA / Helmut Fohringer

Αυξήθηκαν επίσης οι έρευνες εναντίον δραστών από ορισμένες χώρες, «  » Λέξη-κλειδί Γεωργιανοί, Μολδαβικοί, Σέρβοι, Κροάτες, Ρουμάνοι «  ». Δεν έχει καμία σχέση με το εθνοτικό προφίλ. Πρέπει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας στην εγκληματική υπηρεσία, έτσι ώστε να υπάρχουν υπάλληλοι που ασχολούνται κυρίως με ορισμένες συμμορίες που προέρχονται από ορισμένες χώρες. Δεν μπορούν όλοι να εξηγήσουν τα πάντα σήμερα. Είναι πολύ σαφές ότι ένας οργανισμός από τη Σερβία δεν σχετίζεται με έναν οργανισμό από τη Μολδαβία και χρειάζομαι υπαλλήλους που ειδικεύονται σε αυτούς τους οργανισμούς. «  »

« Από όπου ξεκινά το έγκλημα, η αστυνομία πρέπει επίσης να ξεκινήσει »

Ο Pürstl ανέφερε την « Επιχείρηση Java » ως παράδειγμα, κατά την οποία τον Μάρτιο του 2010 εκκενώθηκε μια πανευρωπαϊκή οργάνωση διαρρήκτη από τη Γεωργία. Ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες από ξένα έως εγκληματικά αστυνομικά μέτρα. «  » Τότε, μου έκαναν έντονη κριτική για το εθνοτικό προφίλ. Λέγεται, πώς μπορεί κανείς να καταλάβει ότι τώρα όλοι υπόκεινται σε γενικές υποψίες. Δεν το κάναμε καθόλου. Γνωρίζαμε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις από τη Γεωργία ξεκινούν με τους αιτούντες άσυλο και προσπαθούν να τις δημιουργήσουν ως στρατιώτες και να τις στείλουν ως εισβολείς. Και γι ‘αυτό ξεκινήσαμε με αυτά, γιατί από όπου ξεκινά το έγκλημα, η αστυνομία πρέπει να ξεκινήσει. Διαφορετικά, ο πληθυσμός θα μας κυνηγούσε έξω από την πόλη με ένα υγρό απόρριμα. «  »

Στοχεύει το έγκλημα που προέρχεται από ναρκωτικά

Ένα άλλο σημαντικό σημείο ήταν ότι αντιμετωπίστηκε το έγκλημα προμήθειας ναρκωτικών. Διαπιστώσαμε ότι περίπου το 20 έως το 25 τοις εκατό όλων των εγκλημάτων ιδιοκτησίας – ειδικά εκείνων που βρίσκονται στο κατώτατο όριο – διαπράττονται από άτομα που χρησιμοποιούν εθιστικές ουσίες. Εάν έχετε κατά νου ότι κάποιος που είναι πραγματικά εθισμένος ξοδεύει περίπου 50 έως 100 ευρώ την ημέρα για ναρκωτικά, τότε πρέπει είτε να δουλέψει σχετικά καλά, να έχει κάποιον να τους υποστηρίξει ή να πάρει τα χρήματα από παράνομες πηγές. Κοίταξαν εκείνους που προσελκύουν την προσοχή με εθιστικές ουσίες και προσπάθησαν να καταλάβουν πώς αυτοί οι άνθρωποι χρηματοδοτούν τον εθισμό τους.

Η εισαγωγή ερευνών στην περιοχή επιθεώρησης της αστυνομίας και στους διοικητές της αστυνομίας ήταν επίσης πολύ σημαντική. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας βγαίνει και ρωτά τους γείτονες για ένα σπασμένο παράθυρο. Αυτό δεν συνέβη πριν από δέκα χρόνια. Στο παρελθόν, οι ντετέκτιβ στα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας φρόντιζαν τα μεγάλα πράγματα, και με τα μικρά θα έλεγαν ότι δεν θα μπορούσαν να ανατραφούν χωρίς να κοιτάξουν προσεκτικά αυτά τα πράγματα. Τώρα που η καταπολέμηση του εγκλήματος έχει πραγματικά τεθεί σε δράση, δηλαδή έχει ειπωθεί ότι αφορά όλους, φυσικά φροντίζει και τα μικρά πράγματα. Και αυτό σίγουρα συνέβαλε επίσης στο ποσοστό εκκαθάρισης « , εξήγησε ο Pürstl.

Ξεκουραστείτε στον εκτελεστικό κλάδο ως κύριο καθήκον

Πριν από δέκα χρόνια, όταν ο Gerhard Pürstl έγινε πρόεδρος της αστυνομίας της Βιέννης, το στέλεχος της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Η λεγόμενη υπόθεση σάουνας αποκάλυψε ακόμη και εγκληματικές σχετικές ίντριγκες από αστυνομικούς. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η διάθεση ήταν κακή, η οποία είχε επίσης αντίκτυπο στα αποτελέσματα.

« Ένα από τα κύρια καθήκοντά μου ήταν να χαλαρώσω στον οργανισμό », δήλωσε ο Pürstl. « Και αυτό πέτυχε σχετικά γρήγορα. Πήρα εκείνους που ήξερα ότι ήταν οι κύριοι παίκτες σε ολόκληρη την υπόθεση, ο ένας μετά τον άλλο, και τους έδωσα την επιλογή: υπάρχει η επιλογή να εργαστούν ή μπορείτε να αποχωρήσετε από τον οργανισμό. Το 95 τοις εκατό το κατάλαβε, επανεντάχθηκε στον οργανισμό και τώρα κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάποιοι έπρεπε να χωριστούν. Και στο τέλος λειτούργησε πολύ καλά, συγκεντρώνουμε ξανά σήμερα, και η αστυνομία της Βιέννης έχει εξαιρετική φήμη. «  »

Το αίσθημα ασφάλειας εξαρτάται από αυτό

Ο Pürstl παραδέχτηκε ότι η αντικειμενικά καλή ανάπτυξη ασφάλειας δεν συσχετίζεται αρκετά με το υποκειμενικό αίσθημα ασφάλειας του πληθυσμού. Έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Αυτό έχει να κάνει με τη γενικά αφηρημένη τρομοκρατική απειλή. Αυτό έχει να κάνει με το μεγάλο κύμα της μετανάστευσης και τα επακόλουθά της, με κάποια φαινόμενα στον δημόσιο χώρο, επίσης με την αναφορά ορισμένων ταμπλόιντ μέσων που προτιμούν να φέρνουν κακά νέα από καλά νέα. Έχει επίσης σχέση με το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να ακούσει τη φωνή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε. «  »

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, το μεγάλο κύμα μετανάστευσης το 2015 σήμαινε ότι οι ξένοι που ήρθαν εδώ θα ομαδοποιήθηκαν σύμφωνα με την εθνική τους ομάδα και θα βρίσκονταν όλο και περισσότερο στο δημόσιο χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Pürstl ονόμασε αφγανικές και βορειοαφρικανικές ομάδες, καθώς και τσετσενικές ομάδες. Αυτό το φαινόμενο συνδέεται εν μέρει με σημαντική διακίνηση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους.